top of page

De som klarar mer än de borde ~ om stress hos högfungerande människor

Det är många av er som söker sig hit som känner igen sig i att vara en person som klarar hur mycket som helst.


Alltså, klarar att prestera. Klarar att leverera, klarar att ta hand om andra & att finnas där det behövs. Klarar det mesta helt enkelt. Utom kanske att lyssna på & ta hand om sig själv.


Det är också lätt att tänka då att man är så otroligt hälsosam, för om man klarar så mycket är det ju inget problem. Man är liksom motsatsen till sjuk om man tränar högintensivt dagligen, arbetar heltid & lite till, sitter i styrelsen för BRF och går på alla event du blir bjuden till. Högpresterande.

Troligtvis är du någon sorts ledare & framgångsrik inom din bransch. Så du är ju inte en sån som behöver hjälp. 


Men det är inte normalt att inte känna av kroppens reaktioner. Det är inte normalt att springa milen efter att ha sovit fem timmar på en natt. Det är inte normalt att klara hur mycket som helst. Stress är stress.


Det som vanligt med oss högpresterande är tendensen att inte alltid känna av sina gränser och gå långt över sina gränser. Alltså man har förmågan att fortsätta trots att man inte borde orka. (Läs den meningen igen).


På insidan är det ofta väldigt slitigt. Kroppen kan säga ifrån med att man får ont i magen, typ IBS. Du är orolig på natten, uppe & svajar. Försöker lösa problem. Googlar på olika kosttillskott för att hitta en lösning. Trött. Känner att kroppen inte svarar på samma sätt som den har gjort förut.


Nu pratar jag om högfungerande stress, men det är fortfarande stress. Kroppen sänder tydliga signaler till dig, lyssna på de! <3


Lära sig lyssna på kroppens signaler är första steget, för det är möjligt att både må fantastiskt & vara framgångsrik. Vill du ha min hjälp så finns jag här!
0 kommentarer

Comments


bottom of page