top of page

Meditation kan vara mer juicy än att sitta still på en kudde

Det är inget fel med klassiska meditationen, att sitta på golvet med en kudde & rökelse. Om det passar dig så kör! Jag märker ofta att den sortens meditation inte passar alla. Speciellt om man har mycket oro & rastlöshet i kroppen kan det vara stressande att gå från aktivitet till att förvänta sig att kroppen & sinnet ska vara stilla.


Det finns andra sätt att meditera på, och du kan välja någonting som passar dig i stunden, eller som person. Meditation är att träna sitt sinne att fokusera på någonting. En aktivitet, en tanke, andningen eller ett objekt.


Våra tankar drar hela tiden iväg med oss, och praktiken i meditation är att föra tillbaka fokuset på det vi vill ha fokus på. Det är som styrketräning och kommer med tiden öka din förmåga att inte fastna i grubbel & orostankar, kunna vara mer närvarande och ha förmåga att lugna dig själv.


I vår kan en meditation vara att fokusera på blommor, fåglar & ljusets skiftningar. En kort promenad där du fokuserar på hur dina steg känns mot marken. Titta på eld eller ett levande ljus. Fokusera på hur någonting känns mot din kropp. Återkomma till ett mantra som känns rätt för dig.
0 kommentarer

Comments


bottom of page