top of page

Uppleva förändringen

Min ambition är inte bara att prata om det som är jobbigt & hur vi ska lösa det. Jag vill att du ska uppleva & känna förändringen, att du ska vara i känslan & leva den. Det gör vi genom kroppen.

Soma betyder kropp

Traditionellt sett har vården delats in i somatiska vården, som läker kroppsliga besvär, och psykiska vården, som läker mentala besvär. De har behandlats var för sig & uppfattats som helt olika saker.

Kropp & själ hänger ihop

Men, kropp & själ hänger ju ihop! Kropp, hjärna, själ & vad vi gör påverkar ju varandra på alla möjliga sätt. När vi känner oss nedstämda, stressade eller oroliga reagerar kroppen (soma). Ofta får vi symtom som sömnsvårigheter, spänningar, tryck över bröstet, rastlöshet eller minskad energi. Våra tankar & beteenden bokstavligt talat formar vår hjärna (och det är också möjligt att forma om den).

Prata & känna

I terapi med mig ser jag alltid till att vi har ett parallellt fokus på kroppen. Min ambition är att du ska känna och uppleva förändring snarare än att bara prata om den.

Josefin Wall, psykolog

I mitt nyhetsbrev delar jag strategier & tankar kring psykisk, fysisk & emotionell hälsa. Det kostar ingenting & är fullt av igenkänning, humor & enkla råd.

Tack! Jag ser fram emot att höras mer!

Svalan står för frihet, i kropp & sinne
bottom of page